قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 44 قانون آیین دادرسی کیفری

قانون آیین دادرسی کیفری » بخش دوم: کشف جرم و تحقیقات مقدماتی » فصل دوم: ضابطان دادگستری و تکالیف آن

اطلاع به دادستان در جرایم غیرمشهود

ضابطان دادگستری به محض اطلاع از وقوع جرم، در جرایم غیرمشهود مراتب را برای کسب تکلیف و اخذ دستورهای لازم به دادستان اعلام می‌کنند و دادستان نیز پس از بررسی لازم، دستور ادامه تحقیقات را صادر و یا تصمیم قضائی مناسب اتخاذ می‌کند.

ضابطان دادگستری درباره جرایم مشهود، تمام اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات، ادوات، آثار، علائم و ادله وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم و یا تبانی، به عمل می‌آورند، تحقیقات لازم را انجام می‌دهند و بلافاصله نتایج و مدارک به دست آمده را به اطلاع دادستان می‌رسانند.

همچنین چنانچه شاهد یا مطلعی در صحنه وقوع جرم حضور داشته باشد؛ اسم، نشانی، شماره تلفن و سایر مشخصات ایشان را اخذ و در پرونده درج می‌کنند. ضابطان دادگستری در اجرای این ماده و ذیل ماده (۴۶) این قانون فقط در صورتی می‌توانند متهم را بازداشت نمایند که قرائن و امارات قوی بر ارتکاب جرم مشهود توسط وی وجود داشته باشد.

ماده 45 قانون آیین دادرسی کیفریماده 43 قانون آیین دادرسی کیفری

تفسیر ماده 44 قانون آیین دادرسی کیفری

نکته 1- ضابطان دادگستری به محض اطلاع از وقوع جرم:

در جرایم غیرمشهود: مراتب را برای کسب تکلیف و اخذ دستورهای لازم به دادستان اعلام می‌کنند.

در جرایم مشهود: تمام اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات، ادوات، آثار، علائم و ادله وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم و یا تبانی، به عمل می‌آورند، تحقیقات لازم را انجام می‌دهند و بلافاصله نتایج و مدارک به دست آمده را به اطلاع دادستان می‌رسانند.


 

سوالات چهارگزینه‌ای

سوال) ضابطان دادگستری در برخورد با جرایم مشهود،دارای کدام یک از اختیارات زیر هستند؟ (وکالت 99)

۱) مراتب را برای کسب تکلیف و اخذ دستورهای لازم به دادستان اعلام می‌کنند.

۲) تمامی تحقیقات مقدماتی را به عمل می‌اورند و نتایج را ظرف مدت یک ساعت به اطلاع دادستان می‌رسانند.

۳)  فقط اقدامات لازم را به منظور حفظ ادله وقوع جرم، جمع اوری ان و جلوگیری از فرار متهم به عمل می‌اورند و بلافاصله نتایج را به اطلاع دادستان می‌رسانند.

۴) تمام اقدامات لازم را به منظور حفظ الات، ادوات و ادله وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم و یا تبانی به عمل می‌اورند، تحقیقات لازم را انجام می‌دهند و بلافاصله نتایج را به اطلاع دادستان می‌رسانند.

پاسخ سوال

پاسخ: گزینه 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا