قانون مدنی

ماده 911 قانون مدنی

قانون مدنی » جلد اول: در اموال » کتاب دوم: در اسباب تملک » قسمت چهارم: در وصایا و ارث » باب دوم: در ارث » فصل ششم: در سهم‌الارث طبقات مختلفه وراث » مبحث اول: در سهم‌الارث وراث طبقه اولی

ارث نوادگان به قائم مقامی

هرگاه میت اولادی بلاواسطه نداشته باشد، اولادِ اولاد او قائم مقام اولاد بوده و بدین طریق جزو وارث طبقه اول محسوب و با هر یک ‌از ابوین که زنده باشد ارث می‌برد.

‌تقسیم ارث بین اولادِ اولاد بر حسب نسل به عمل می‌آید: یعنی هر نسل حصه کسی را می‌برد که به توسط او به میت می‌رسد. بنابراین، اولاد پسر دو برابر ‌اولاد دختر می‌برند.

در تقسیم بین افراد یک نسل، پسر دو برابر دختر می‌برد.

تفسیر ماده 911 قانون مدنی

+ ماده بالا سه امر را متذکر است:

۱) در صورتی که متوفی اولاد بلاواسطه نداشته باشد اولاد اولاد قائم مقام اولاد می‌باشد چنانکه ماده ۹۱۱ قانون مدنی تصریح می‌نماید اولاد اولاد از ورثه طبقه اول شناخته شده ولی در درجه بعد از اولاد قرار دارند یعنی مادام که اولاد بلاواسطه برای میت موجود باشد اولاد اولاد او از ارث محرومند.

محدودیت در دسترسی کامل به این نوشته

دسترسی کامل به این نوشته برای اعضای ویژه بهاداد در نظر گرفته شده است.

ثبت نام | اطلاعات بیشتر

ماده 889 قانون مدنی:

در بین وراثت طبقه اولی، اگر برای میت اولادی نباشد، اولادِ اولاد او هر قدر که پایین بروند قائم‌مقام پدر یا مادر خود بوده و با هر یک از ‌ابوین متوفی که زنده باشد ارث می‌برند، ولی در بین اولاد اقرب به میت، اَبعَد را از ارث محروم می‌نماید.

منابع

1. امامی، سید حسن، حقوق مدنی، ج 3، ص289، تهران، انتشارات اسلامیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا