قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری

قانون آیین دادرسی کیفری » بخش دوم: کشف جرم و تحقیقات مقدماتی » فصل ششم: احضار و تحقیق از متهم، شهود و مطلعان » مبحث اول: احضار، جلب و تحقیق از متهم

صدور دستور منع خروج متهم از کشور

تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده، بازپرس می‌تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. مدت اعتبار این دستور، شش‌ماه و قابل تمدید است.

در صورت حضور متهم در بازپرسی و یا صدور قرار موقوفی، ترک و یا منع تعقیب، ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوط اطلاع داده می‌شود.

در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود این دستور خود به خود منتفی است و مراجع مربوط نمی‌توانند مانع از خروج شوند.

ماده 189 قانون آیین دادرسی کیفریماده 187 قانون آیین دادرسی کیفری

تفسیر ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری

نکته 1- در قانون، 3 نوع دستور منع خروج از کشور نسبت به متهم پیش بینی شده است:

  • قبل از دسترسی به متهم یا مجرم (مواد 188 و 509):

حسب مورد بازپرس یا قاضی، می‌تواند برای تسهیل امکان دستیابی به متهم، در قالب دستور (نه قرار) اقدام به منع خروج از کشور متهم کند که این دستور به متهم ابلاغ نمی شود و قابل اعتراض نیست.

  • بعد از دسترسی به متهم یا مجرم (بند ث ماده 247):

بازپرس می‌تواند به منظور حفظ دسترسی به متهم، متناسب با جرم ارتکابی، در قالب قرار نظارت قضائی اقدام به منع خروج از کشور متهم کند که این قرار به متهم ابلاغ و متهم حق اعتراض به آن را دارد.

در این حالت، ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات است و نه دسترسی به متهم.

محدودیت در دسترسی کامل به این نوشته

دسترسی کامل به این نوشته برای اعضای ویژه بهاداد در نظر گرفته شده است.

ثبت نام | اطلاعات بیشتر

ماده 509 قانون آیین دادرسی کیفری:

هرگاه اقدامات قاضی اجرای احکام کیفری منتهی به دسترسی به محکوم‌علیه نشود و بیم فرار وی از کشور باشد، می‌تواند دستور منع خروج او را از کشور صادر و به مراجع قانونی اعلام کند؛ اما به محض حضور یا دستگیری محکوم‌علیه نسبت به لغو این دستور اقدام می‌کند.


ماده 248 قانون آیین دادرسی کیفری:

مدت اعتبار قرار منع خروج از کشور شش‌ماه و قابل تمدید است.

در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود، این دستور خود به خود منتفی است و مراجع مربوط نمی‏‌توانند مانع از خروج شوند.


ماده 292 قانون آیین دادرسی کیفری:

کلیه مراجع قضائی مکلفند در موارد قانونی پس از اتخاذ تصمیم بر ممنوعیت خروج اشخاص از کشور، مراتب را به دادستانی کل کشور ارسال دارند تا از آن طریق به مراجع ذی‌ربط اعلام گردد.

تبصره – دادستان کل کشور در موارد انقضاء مدت قانونی ممنوعیت خروج از کشور اشخاص و عدم تمدید آن توسط مراجع مربوطه، نسبت به رفع ممنوعیت خروج اقدام می‌کند.

منابع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا